Dorpshuis deze week nr 41

Honingmarkt.

De Honingmarkt is al weer enige tijd geleden maar deze week stond er een leuk artikeltje over in de Bron dat ik jullie niet wil onthouden:

The Steel Breeze

De band Steel Breeze belde om te vertellen dat ze toch i.v.m. corona niet komen optreden op 23 oktober. Natuurlijk balen wij daarvan maar er is niets aan te doen. Dat we met zijn allen het virus verslaan is belangrijker,  zodat weer kunnen terugkeren naar het oude normaal. Dan kunnen deze bands ook weer spelen voor normaal gevulde zalen.

Legpuzzels

Legpuzzleshttps://www.dorpshuisugchelen.nl/prijsvraag-puzzels/

Om toch de corona met minder verveling door te komen zijn de legpuzzels weer op onze site geplaatst. Om op de pagina met deze puzzels te komen klik je op de afbeelding met de puzzelstukjes.

Wandelingen

Wandelenhttps://www.dorpshuisugchelen.nl/wandelingen-ugchelen/

Daarnaast hebben we een aantal niet te lange wandelroutes op de site gezet. Daar komen er in de toekomst nog meer bij. De afstand varieert tussen de  3,5 en 7 km. De wandelingen beginnen en eindigen bij Dorpshuis/De Dorpskamer. Dus pak een lekker kopje koffie voor je begint en kom na een uur of ander-en-half uur terug voor een drankje en/of een heerlijke maaltijd.

Misschien gaan we in de toekomst hier ook nog fietsroutes aan toevoegen. Ugchelen ligt wat dat betreft toch mooi op de prachtige Veluwe.

Het Dorphuis en de verenigingen.

Het Sokkenbuurtzeemanskoor,  dameskoor Knap Eigenwijs, en toneelvereniging Ernst en Luim zijn gestopt met oefenen. Besmettingen binnen een koor in Heerde een week of twee geleden hebben de onzekerheid vergoot en de besturen van deze koren dit besluit doen nemen. Wij hopen dat het tij snel zal keren en dat we deze verenigingen weer op de repetitieavonden terug zien.  Wij wensen de verenigingen strekte in deze ook voor hun moeilijke tijden. Wel is er een keer in de 14 dagen het reperatiecafé, wordt er nog gebiljart en gaat de Jeu des Boulles nog gewoon door. Gelukkig is er wel vraag naar coronaproof vergaderruimtes met of zonder lunch waaraan we prima kunnen voldoen. En er was afgelopen week nog een bruiloft met minder dan 30 gasten.

Namens het Dorpshuis willen we wel iedereen bedanken voor het begrip voor de nieuwe regel die niet toelaat dat we na 21:00 uur nog mensen binnenlaten en dat we om 22:00 uur moeten sluiten. Wij hebben deze regels niet bedacht en niet gemaakt.

Coronaproof vergaderen

ALV De Sleutelveugeltjen

Carnaval

Er was deze week ook een algemene leden vergadering van de Carnavalssociëteit  ’t Sleutelveugeltjen het zal daar ongetwijfeld gegaan zijn over wat de dames en heren dit jaar en volgend jaar gaan doen met de carnaval in coronatijd. Deze zondag was en alleen voor leden van deze sociëteit een oriëntatierit die startte bij Het Dorpshuis. Over het carnaval van deze sociëteit stond kort geleden een artikel in de stentor. Klik op de foto voor dit verhaal.

Bokbierproeverij.

Bokbier

Wat in het vat zit verzuurd niet en dat geld ook voor wat zich in een fles bevind. Uitstel is niet altijd afstel. Gert ten Have en Marcel Telgen organiseren zaterdagmiddag 24 oktober een heuse bokbierproeverij. Er zullen vijf verschillende bokbieren worden geproefd en in tegenstelling tot bij een wijnproeverij is het wel de bedoeling dat de biertjes gewoon gedronken worden.  Dus niet even de mond er mee spoelen en wee uitspuwen. Gon en Toon zorgen ervoor dat er verscheidenen lekkere hapjes geserveerd worden tussendoor. Deelname aan deze middag kost € 27,50. Binnenkort staat het evenement op onze website. Er zijn slechts 30 plekken en reserveren is heel verstandig. De middag begint om 15:00 uur en duurt tot 18:00 uur.  

Dat was het voor deze week, volgende week een nieuw bericht in deze categorie.

2 Reacties

  1. Leni

    Leuk om te lezen.

    Antwoord
  2. Marcel

    Erg leuk om “dorpshuis deze week” te lezen! Dit schept betrokkenheid.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het Dorpshuis deze week nr 43

Het Dorpshuis deze week nr 43

Het Dorpshuis week 43. Dankzij de coronamaatregelen zijn de activiteiten van het Dorpshuis tot bijna nul gereduceerd. Naast de Spareribs Drive-through is er eigenlijk niets te doen. Vandaar dit keer wel een hele korte “het Dorpshuis deze week” dorpshuisugchelen.nl...

Het Dorpshuis deze week nr 42.

Het Dorpshuis deze week nr 42.

Beekprik spotten. Met de wandelingen op onze website loop je een deel langs de sprengen en ook de Ugchelense beek. Al je goed uitkijkt spot je misschien wel de zeldzame beekprik. In de Stentor van dinsdag 13 oktober een mooi artikel waarin ook dit diertje word...

Dorpshuis deze week weeknr: 40.

Dorpshuis deze week weeknr: 40.

Het Dorpshuis deze week. T.H.A bestaat tien jaar dit werd gevierd met een High Tea in de Dorpskamer. T.H.A. staat voor Trekzak Harmonica en Accordeon. Het doel van de vereniging: Wij hebben als doel, om met elkaar muziek te maken en de instrumenten goed te leren...