Het Dorpshuis deze week nr 42.

Beekprik spotten.

Met de wandelingen op onze website loop je een deel langs de sprengen en ook de Ugchelense beek. Al je goed uitkijkt spot je misschien wel de zeldzame beekprik. In de Stentor van dinsdag 13 oktober een mooi artikel waarin ook dit diertje word genoemd. Klik op de afbeelding van de Beekprik om het hele bericht te lezen. Heb je een wandeling gelopen laat het weten wat je er van vind. Dat stimuleert om nieuwe wandelingen toe te voegen en mensen om te gaan wandelen.

Corona.

De maatregelen van afgelopen dinsdag maken het voor de Horeca steeds moeilijker om te overleven. Ook het Dorpshuis en de Dorpskamer lijden hier stevig onder. Hoewel we alles coronaproof hebben ingericht en volledig voldoen aan de RIVM maatregelen. Rutte gaf tijdens de vorige corona persconferentie nog het advies je verjaardag niet thuis te vieren maar in een horeca establishment. Om vervolgens afgelopen dinsdag de Horeca te sluiten. Dat terwijl volgens het Coronadashboard slecht 2,9 % van de besmettingen daar plaatsvinden. Afgelopen woensdag hadden we een geweldige avond voor dat de deur de volgende vier weken dicht ging. Allemaal bedankt voor de support en steun die  deze avond gevoeld hebben. Blijf gezond, houd je aan de regels, en dan zien we elkaar over vierweken weer in het Dorpshuis/de Dorpskamer. Klik op Mark Rutte voor de laatste corona maatregelen.

Bestuur UB

Hartelijk dank voor het meedenken in deze voor ons toch moeilijke periode. De inkomsten zijn door de sluiting van het Dorpshuis drastisch gedaald en helaas komen we niet in aanmerking voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) regeling. Dus alle hulp, steun en support is van harte welkom. Bezoek eens hun nieuwe mooie website door op de afbeelding van de ingang van het Dorpshuis te klikken..

Kerst

Vier weken dicht. Laten we hopen dat het niet langer duurt. Maar dan is het in weer half november en ja dan komt de kerst ook al weer in zicht. Vandaar dat Gon met een stel vriendinnen al begonnen is met het schoonmaken van het gebouw en het zo langzamerhand in kerstsfeer brengen van het Dorpshuis/de Dorpskamer.

Record aantal deelnemers aan de prijsvraag.

Bedankt deelnemers aan onze prijsvraag. Op de vraag hoeveel dozen voor de Spareribs Drive-through is een record aantal inzendingen geweest. Meer dan 210 antwoorden zijn er binnen gekomen. Leuk dat er zo massaal aan deze prijsvraag word meegedaan. Ook het aantal inzenders dat ervoor kiest om de vraag op onze eigen website te beantwoorden zit in de lift.  Omdat deze gegevens makkelijker door ons te verwerken zijn ook daarvoor hartelijk dank.  Ook tijden de verplichte sluiting van het Dorpshuis gaan we door met de verkoop in de Drive Through van Spareribs en Kipsaté en natuurlijk met onze prijsvraag. De winnaar kan zijn prijs komen ophalen tijdens de Spareribs Drive-through. Deze week heeft ……….. met één persoon kunnen smullen van onze heerlijke en gratis spareribs.

De eend van Gon.

Harry schiet mooi op met de eend van Gon dus over niet al te lange tijd zal deze als nieuw weer de Bogaardslaan gaan sieren. Dan kun je dus al van verre zien of Gon aanwezig is in het Dorpshuis .

Spareribs Drive-through.

Uniek voor Ugchelen en Apeldoorn is toch wel onze spareribs drive through. Gewoon vanuit je automobiel spareribs en/of kipsaté bestellen en lekker thuis opeten. Zonder het beschikbaar stellen van het lopende bandje door het bedrijf Tomra was dit niet mogelijk geweest. Namens het Dorpshuis , de klanten van de Drive through hartelijk dank. Natuurlijk ook alle vrijwilligers die ons helpen bij de Spareribs Drive-through hartelijk dank voor jullie inspanning. Hieronder wat foto’s van de Spareribs Drive-through van zondag 18 oktober.

Dat was het voor deze week. Op naar een nieuwe, en kijken wat die weer brengt.

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het Dorpshuis deze week nr 43

Het Dorpshuis deze week nr 43

Het Dorpshuis week 43. Dankzij de coronamaatregelen zijn de activiteiten van het Dorpshuis tot bijna nul gereduceerd. Naast de Spareribs Drive-through is er eigenlijk niets te doen. Vandaar dit keer wel een hele korte “het Dorpshuis deze week” dorpshuisugchelen.nl...

Dorpshuis deze week nr 41

Dorpshuis deze week nr 41

Honingmarkt. De Honingmarkt is al weer enige tijd geleden maar deze week stond er een leuk artikeltje over in de Bron dat ik jullie niet wil onthouden: The Steel Breeze De band Steel Breeze belde om te vertellen dat ze toch i.v.m. corona niet komen optreden op 23...

Dorpshuis deze week weeknr: 40.

Dorpshuis deze week weeknr: 40.

Het Dorpshuis deze week. T.H.A bestaat tien jaar dit werd gevierd met een High Tea in de Dorpskamer. T.H.A. staat voor Trekzak Harmonica en Accordeon. Het doel van de vereniging: Wij hebben als doel, om met elkaar muziek te maken en de instrumenten goed te leren...